“Російський стиль”: Порошенко відреагував на розпуск ЦВК

 

П’ятий президент України Петро Порошенко вважає, що рішення Верховної Ради про розпуск Центральної виборчої комісії відкидає Україну назад у російський стиль проведення виборів. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це він написав у п’ятницю, 13 вересня, на своїй сторінці у Facebook.

“Звільнення членів Центральної виборчої комісії відкидає Україну назад у російський стиль проведення виборів. Головним досягненням 2019 року всі міжнародні спостерігачі визнали вільні і справедливі президентські і парламентські вибори в Україні. Упродовж виборчого процесу ЦВК продемонструвала незалежність, неупередженість і діяла в чіткій відповідності з законом”, – зазначив він.

Порошенко нагадав, що наступного року Україну чекають місцеві вибори, і, за його словами, “кишенькова” Центральна виборча комісія є загрозою для вільного місцевого самоврядування.

“Поділяють цю думку і громадські організації: “Опора”, Комітет виборців, і всі громадські активісти чітко наголосили, що це не просто порушення закону, а серйозний наступ на демократію. “Європейська солідарність” і я особисто рішуче засуджуємо звільнення членів ЦВК!” – заявив політик.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову “Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії”. Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.
11 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання президента.
Проти антидемократичної відставки ЦВК виступала демократична опозиція, профільні громадські організації, як-то “Опора”, західні партнери України, посли G7 тощо.

Читайте також:
Рішення Зеленського про звернення до Ради щодо розпуску ЦВК – політичне, – Сліпачук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна