Антикорсуд відправив керівника Автодору Миколаївщини під арешт із заставою

 

Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід для керівника Служби автодоріг Миколаївської області, якого 11 вересня затримали на хабарі.

Його вирішили взяти під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 1,927 млн грн, передає пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що в серпні 2019 року підозрюваний вимагав та отримав 300 тисяч гривень від приватної компанії за перерахунок майже 4,62 млн грн як оплату за ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.
Згодом підозрюваний ще раз “попросив” частину коштів, сплачених підконтрольною йому держустановою приватному підприємству. Цього разу на суму 90 тис. дол.
Чиновника Автодору затримали “на гарячому” під час одержання цих коштів.

12 вересня детективи Національного антикорупційного бюро за погодженням зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомилийому про підозру.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України – отримання та вимагання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Злочин карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Читайте також:
СБУ викрила Укравтодор на завданні збитків державі на 220 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна