“Слуга народу” в першому читанні підтримала суперечливу судову реформу від Зеленського

 

Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про діяльність органів суддівського врядування (№1008).

На вечірньому засіданні ВР у четвер, 12 вересня, за проєкт закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування” проголосували 238 депутатів (лише представники фракції “Слуга народу”).
Проти голосували фракції “Голос”, “Європейська солідарність” та “Опозиційна платформа – За життя”.

У законопроєкті йдеться про зміни до законів “Про судоустрій і статус суддів”, “Про очищення влади” та “Про Вищу раду правосуддя”.
Передбачається, що склад Верховного Суду буде скорочено з 200 до 100 суддів, запроваджено новий порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, при Вищій раді правосуддя буде створено комісію доброчесності та етики, розширено список посад, на які поширюється люстрація.

Посольства ЄС і Канади в Україні розкритикували низку положень законопроєкту №1008. У листах на ім’я голів комітетів Ради з питань правової політики Ірини Венедіктової та з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського дипломати, зокрема, вказали на безпідставність скорочення кількості суддів Верховного Суду й застосування люстрації до членів ВККС.

Читайте також:
“214 зомбі”. Нова Рада вперше провалила владний законопроєкт

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна