На Прикарпатті СБУ виявила конопляну плантацію на 50 млн євро

 

У селі Яблунів Косівського району на Івано-Франківщині працівники СБУ, поліції та прокуратури викрили величезну плантацію коноплі площею 4 га.

Про це у середу, 11 вересня, повідомляє місцеве видання “Курс”.

Під час спецоперації затримали понад два десятки працівників плантації, серед яких було кілька жінок. Організаторів на місці виявлено не було.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля, на чотирьох гектарах зловмисники вирощували близько 90 тис. кущів марихуани, загальною вартістю не менше 50 млн євро.

Масштаби плантації він назвав рекордними для регіону.

Журналісти зазначають, що теплиці, в яких вирощували марихуану, належать ППФ “Явсон”, але були передані в оренду.

Засновником та керівником ППФ “Явсон” є відомий підприємець Олександр Яворський, який є власником аеродрому у Косові, був президентом Федерації літакового спорту України, кілька разів балотувався у народні депутати та був помічником нардепів Ігоря Насалика (у 4 скликанні) та Петра Ющенка (у 6 скликанні).

Читайте також:
Міжнародна спецоперація: Україна, Франція та Польща ліквідували канал контрабанди наркотиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна