Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканності народних депутатів України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 вересня, інформує пресслужба глави держави.

“Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України “Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України” № 27-ІХ, ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2019 року”, – йдеться в повідомленні пресслужби ОП.

Зазначається, що згідно з законом, стаття 80 Конституції викладається у новій редакції, яка не містить положень про те, що народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність і вони не можуть без згоди Верховної Ради бути притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

Водночас, згідно з новою редакцією статті 80-ї Основного закону, народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або за висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Передбачається, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“,  Верховна Рада 3 вересня ухвалила в другому читанні закон №7203 “Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)”. За відповідний закон проголосували 373 народні депутати при мінімально необхідних 300.

Читайте також:
ОПЗЖ не підтримуватиме зняття депутатської недоторканності, – Бойко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна