На підприємстві “Укроборонпрому” виявили розтрату на мільйон

 

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже 1 мільйона гривень із держбюджету директору підприємства “Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів”, що входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.

Про це у вівторок, 10 вересня, повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

“Військовою прокуратурою Сумського гарнізону повідомлено про підозру директору ДП “Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів”, який входить до складу ДК “Укроборонпром” і директору приватного товариства у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України”, – зазначається у повідомленні.

На виконання державного оборонного замовлення з виготовлення озброєння для ЗСУ Міноборони було направлено 917 тис. грн.

У лютому 2019 року Міноборони і “Державний НДІ хімічних продуктів” уклали договір на поставку 600 одиниць військових засобів ураження. Після цього директор держпідприємства уклав договір із керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити і поставити необхідне озброєння.

У серпні правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах і військових представництвах, під час яких вилучили необхідну дозвільну документацію, чорнові записи тощо.

“Слідством встановлено, що директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти в сумі 917 726 грн, призначені для виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ”, – повідомили у пресслужбі.

Санкція ч.4 см.191 КК передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі уточнили, що наразі тривають слідчі дії зі встановлення всіх обставин скоєння злочину та інших осіб, причетних до нього.

Читайте також:
Baker Tilly Україна проведе аудит “Укроборонпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна