З вересня ціну на газ знизять на 115 грн, – Герус

 

У вересні ціну на газ для населення знизять на 115 гривень за тисячу кубометрів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив голова комітету Верховної ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат Андрій Герус під час погоджувальної ради в парламенті, передає “РБК-Україна”.

Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%.

“Сьогодні піднімалось питання стосовно тарифів на газ. Я хочу повідомити, що, згідно з останньою інформацією, для населення у вересні ціна газу буде знижена приблизно на 115 гривень за 1000 метрів кубічних. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%. Тому цього вересня газ для населення буде дешевшим, ніж він був у вересні минулого року”, – заявив Герус.

Відзначимо, що на початку вересня НАК “Нафтогаз України” оприлюднила цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання з 1 вересня 2019 року, не змінивши їх у порівнянні з серпнем.

Як інформувала “Новинарня“, наступного тижня в Брюсселі говоритимуть про транзит російського газу через Україну.

Читайте також:
“Нафтогаз” попереджатиме міста-боржники про загрозу залишитись без тепла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна