Наступного тижня в Брюсселі говоритимуть про транзит російського газу через Україну, – ЗМІ

 

Тристоронні газові переговори між Єврокомісією, Україною та Росією відбудуться у Брюсселі наступного тижня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на сторінці у Twitter написав брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

“За даними джерел, газовий тріалог між Європейською Комісією, Україною та Росією відбудеться у Брюсселі 19 вересня”, – написав Джозвяк.

Як відомо, минулого тижня віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович провів телефонну розмову з новим міністром енергетики та екології України Олексієм Оржелем, під час якої йшлося в тому числі про підготовку до тристоронніх переговорів.

Відзначимо, до цього передбачалося, що газові переговори можуть пройти 16 вересня, проте терміни зрушилися на більш пізні терміни.

Головною темою переговорів стануть умови транзиту російського газу до ЄС через територію України з 1 січня 2020 року.

В уряді заявили, що наразі ведеться активна робота щодо вибору моделі анбандлінгу НАК “Нафтогаз Україна” та підготовка до тристоронніх газових переговорів за участю Росії і ЄС.

Угода про транзит між Росією та Україною закінчиться наприкінці цього року, і ще не було підписано жодного нового контракту.

У січні Єврокомісія висунула пропозицію НАК “Нафтогаз України” та російському “Газпрому” щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, Німеччина вимагає від Росії продовження транзиту газу через Україну.

Читайте також:
Транзит російського газу через Україну може закінчитися у 2020 році, – Коболєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна