Справа “українських диверсантів” із Севастополя: суд РФ призначив дату апеляції

 

Верховний суд Росії призначив на 15 жовтня розгляд апеляційної скарги на вирок підконтрольного Росії Севастопольського міського суду у “справі “українських диверсантів” Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це журналістам розповів син Володимира Дудки Ілля Каверников, передає “Крим.Реалії”.

“Зателефонувала адвокат Оксана Железняк і повідомила, що апеляцію призначили на 15 жовтня. До цього часу їх повинні етапувати в Москву”, – розповів він.

Раніше адвокат Сергій Легостов повідомив, що у засудженого Володимира Дудки, який утримується в сімферопольському СІЗО, знову погіршився стан здоров’я.

Севастопольський міський суд 4 квітня засудив фігурантів “справи “українських диверсантів” Володимира Дудку і Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – у розмірі 350 тисяч рублів, 2а Бессарабову – у розмірі 300 тисяч рублів.

Міністерство закордонних справ України тоді висловило рішучий протест у зв’язку цим вироком. 9 листопада 2016 року у Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в Криму за замовленням української розвідки.

“В реальності ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх в Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи в черговий раз в оману вища російське керівництво, народ і міжнародне співтовариство”, – заявив після затримання Дудки, Штиблікова і Бессарабова представник (в 2017 році) Міноборони України Андрій Лисенко.

16 листопада 2017 року підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень), його визнали винним у підготовці диверсії, вчиненої організованою групою, а також у кількох епізодах виготовлення, зберігання та перевезення боєприпасів.

Як інформувала “Новинарня“, український політв’язень Володимир Присич, який відбув три роки незаконного ув’язнення в Росії за сфабрикованою ФСБ “справою українських диверсантів у Криму”, повернувся в Україну.

Читайте також:
Три роки “кримських диверсантів”: тюрми, тортури, брехня ФСБ, шанс на визволення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна