У Мар’їнці відкрили пам’ятник воїнам 24 омбр, загиблим під час ротації-2019. ФОТО

 

У місті Мар’їнка на Донеччині урочисте відкрили пам’ятний знак на честь загиблих воїнів 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила.

Як інформує “Новинарня“, церемонія відбулася в п’ятницю, 6 вересня.

За даними з “королівської” бригади, під час поточної піврічної ротації на позиціях у районі Мар’їнки бойові втрати 24 омбр складають 11 воїнів.

Пам’ятний знак складають “Камінь пам’яті” на честь всіх військових, полеглих під Мар’їнкою, та символічна могильна плита, на якій – імена 11 загиблих 2019 року військовиків 24-ї бригади, від Руслана Кондратюка в лютому до Олександра Грицаюка у вересні.

Фото: 24 омбр

Право відкрити урочистий захід було надано командиру 24-ї бригади підполковнику Валерію Гудзю. Він побажав своїм солдатам міцного здоров’я та мужності, а мешканцям міста – витримки та миру.

“Камінь пам’яті має величезне значення для того особового складу, який зібрався біля пам’ятника. Кожен з них втратив своїх побратимів. І однозначно, вони асоціюють його із тою пам’яттю, яка залишилась після цих хлопців””, – зазначив командир підполковник Валерій Гудзь.

В.о. голови Мар’їнської райдержадміністрації Тетяна Збицька та керівник військово-цивільної адміністрації м. Мар’їнка та с. Побєда Олександр Тесля побажали всім присутнім на церемонії здоров’я та миру, подякували бригаді імені короля Данила за незламність українського духу та побажали мирного неба на довгі літа.

Як інформує Мар’їнська РДА, комбриг Валерій Гудзь вручив подяки за плідну співпрацю керівництву району та міста Мар’їнка.

Меморіал освятив капелан 24 омбр отець Богдан.

Фотогалерея:

пам'ятник 24 бригади - Мар'їнка - Валерій Гудзь пам'ятник 24 бригади - Мар'їнка _2 пам'ятник 24 бригади - Мар'їнка _3 пам'ятник 24 бригади - Мар'їнка _4
<
>

Пам’ять героїв, полеглих за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання. Присутні на заході військовослужбовці, представники установ та організацій, мешканці міста, діти поклали квіти до пам’ятного знаку.

“Нехай цей пам’ятний знак стане місцем, де бойові побратими й кожен з жителів району зможуть схилити голову на знак пам’яті й шани загиблих борців за волю та незалежність рідної землі”, – ідеться в повідомленні районної адміністрації.

У лютому-вересні 2019 року в районі Мар’їнки загинули воїни 24 омбр (бойові втрати, відзначені підрозділом на пам’ятнику):

  • Руслан Кондратюк
  • Василь Богоносюк
  • Володимир Маркевич
  • Володимир Куцик
  • Анатолій Сорочинський
  • Едуард Лобода
  • Володимир Салітра
  • Роман Джерелейко
  • Олександр Бардалим
  • Павло Чумак (втрата не віднесена штабом ОС до бойових)
  • Олександр Грицаюк

Читайте також:
“Коли наступаєш, є злість і радість”: ротний 24 омбр Ожаревський отримав орден за Шуми у 21 рік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна