Агентство Fitch Rating підвищило кредитний рейтинг України

 

Fitch прогнозує подальші позитивні зрушення в кредитоспроможності України, незважаючи на зобов’язання нового уряду проводити структурні реформи.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.

“6 вересня 2019 року, кредитне рейтингове агентство Fitch Rating підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валюті з B – до B, і поліпшило прогноз зі стабільного на позитивний”, – йдеться у повідомленні.

Fitch відзначає, що Україна продемонструвала можливість вчасно отримати доступ до зовнішнього фінансування державного бюджету, поліпшивши макроекономічну стабільність і зменшивши державний борг, тимчасом як скорочення виборчого періоду зменшило політичну невизначеність.

Fitch прогнозує подальші позитивні зрушення в кредитоспроможності держави.

Аналітики агентства зазначили, що висока ймовірність продовження участі України у програмі МВФ сприятиме доступу до офіційного і ринкового фінансування, які необхідні для виконання великих виплат за державним боргом у 2020-2021 роках і послужить основою для реформ, які допоможуть у подальшому економічному зростанні.

Основними факторами, які можуть вплинути на підвищення рейтингу в майбутньому, є:

  • підвищення рівня міжнародних валютних резервів і гнучкості зовнішнього фінансування;
  • удосконалення структурних показників, таких як стандарти державного управління;
  • перспективи більшого економічного зростання за збереження покращеної макроекономічної стабільності;
  • подальше зменшення державного боргу та поліпшення структури боргу.

Аналітики зазначають, що ВВП України зростає, інфляція сповільнюється, а тимчасове збільшення дефіциту платіжного балансу до 3-4% не впливатиме на кредитоспроможність України.

Враховуючи потреби у рефінансуванні боргу і для підтримки здорового фінансового середовища, фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду є важливою для України.

Аналітики агентства також зазначили, що показник державного боргу до ВВП зменшився з 69,2% до кінця 2016 року до 52,3% до кінця 2018 року.

Читайте також:

У липні держборг України збільшився на $2 мільярди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна