В Україні розпочав роботу Вищий антикорупційний суд

 

У четвер, 5 вересня, розпочав роботу Вищий антикорупційний суд України, який здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів.

Як повідомляє “Новинарня“, урочистостях з нагоди початку роботи суду взяли участь президент України Володимир Зеленський та інші посадовці й представники судової влади.

“Вищий антикорупційний суд розпочинає свою діяльність в найкоротший можливий термін. Суд готовий до виконання покладених на нього обов’язків”, — сказала Голова ВАКС Олена Тарасевич.

Водночас президент Зеленський із нагоди початку роботи цього суду запевнив, що буде ухвалено всі необхідні рішення, щоби ВАКС зосередився лише на справах про топкорупцію.

“Я розумію, що зараз є проблема, яку ми ще не встигли вирішити, — це питання з рамками підсудності. Раніше дехто, не згадуватиму прізвища, на законодавчому рівні постарався, щоб вашу роботу можна було заблокувати, заваливши тисячами дрібних справ”, — вважає Зеленський.

За його словами, президент і Верховна Рада зроблять усе необхідне, щоб ВАКС відразу почав розглядати найбільш гучні справи.

“Я знаю, що ви очікуєте більше ніж 200 гучних справ щодо розкрадання, розкрадання корупціонерів — топчиновників, і допоможемо, щоб ви вільно розглядали ці справи, і цих людей було покарано”, — сказав Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, в травні збори суддів Вищого антикорупційного суду України ухвалили рішення про початок роботи суду 5 вересня 2019 року. Також збори суддів ВАКС обрали його головою суддю першої інстанції Олену Танасевич.

ВАКС загалом нараховує 38 суддів, а саме: 27 суддів першої інстанції та 11 суддів апеляційної палати.

30 серпня в парламентській газеті “Голос України” було опубліковано повідомлення, що Вищий антикорупційний суд України, згідно з рішенням зборів його суддів, розпочне роботу 5 вересня.

Читайте також:
Кандидатка у члени Антикорупційного суду нараховувала собі 400% премій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна