В Україні випробували нові десантно-штурмові катери “Кентавр”. ВІДЕО

 

Завершені заводські випробування новозбудованих катерів типу “Кентавр”, наразі триває підготовка до проведення державних випробувань.

Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Катери вже декілька разів протестовано в акваторії Чорного моря поблизу берегів Одещини. Навіть при хвилюванні в три бали вони впевнено маневрують та дають максимальні швидкості.

Катери побудовано за стандартами НАТО, тому вони відрізняються від інших кораблів чи катерів національних ВМС радянського виробництва. Система управління працює в автоматичному режимі. На борту працює сучасне навігаційне обладнання.

На екранах планшетів, зокрема, відображена інформація стосовно висвітлення поточної надводної обстановки.

Серед головних переваг новозбудованих “Кентаврів” важливе місце посідає броньований корпус, автономність плавання, малопомітність у морі через невеликі розміри, маневреність на ходу та при розворотах й оснащення озброєнням, що буде достатнім для знищення маломірних цілей противника.

Також під час створення катерів вдалося збільшити кількість десанту до 32-х військовослужбовців.

Читайте також:
Міністерство Омеляна передало ВМСУ судно “Олександр Охріменко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна