Нічого доброго з цього не вийде, – Путін про “переслідування” Медведчука

 

Президент Росії Володимир Путін вважає, що якщо влада в Україні буде “переслідувати” партію його кума Віктора Медведчука, це буде великою помилкою нового президента Володимира Зеленського.

Про це він заявив у четвер, 5 вересня, на Східному економічному форумі в Росії у Владивостоці, повідомляє “Українська правда”.

“Якщо сьогоднішня влада почне переслідування опозиції, то нічого доброго з цього не вийде… Було би дивно, якби почалося якесь закручування гайок. Вони не бігають по площах, не вимагають неможливого, вони працюють в рамках Конституції України, в рамках чинного закону. І на мій погляд, було би великою помилкою, якби робилися спроби заважати реалізації їхніх конституційних прав”, — сказав Путін.

Він назвав партію “Опозиційна платформа – За життя”, політраду якої очолює Віктор Медведчук, “парламентською опозицією, яка має за собою довіру значної кількості виборців, підтверджену під час демократичних виборів, голосуванням”.

Президент Росії також сказав, що не бачив заяву Зеленського про нібито іноземне фінансування “Опозиційної платформи – За життя”.

Путін додав, що якщо така заява була, це означає, що “чинна на сьогодні влада в Києві ризикує наступити на ті ж самі граблі, на які наступало і колишнє українське керівництво в особі колишнього президента пана Порошенка”.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв партії Віктора Медведчука “Опозиційна платформа – За Життя” проблеми через походження джерел фінансування політичної сили.

Читайте також:
Медведчук подав у суд на Кіпіані через книгу про Стуса

РФ запросить Зеленського до Москви на святкування 75-річчя Перемоги, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна