“Ми не кусаємося”: у Запоріжжі журналісти пікетували мерію

 

Запорізьку міську раду пікетували журналісти місцевих електронних ЗМІ, які принесли з собою плакати з написами “Свобода слову меру!”, “Ми не кусаємося”, “Ставлення до журналістів = ставлення до суспільства. Уникаючи розмови з нами, ви уникаєте розмови з жителями міста”.

Як повідомляє “Новинарня“, у заході у вівторок, 3 вересня, взяли участь журналісти 13-ти засобів масової інформації, передає “Радіо Свобода”.

Як розповіли учасники акції, вони виступають проти вибіркового спілкування міського голови Запоріжжя Володимира Буряка зі ЗМІ – наразі без проблем записати його коментарі та інтерв’ю можуть виключно муніципальні медіа та ЗМІ, що належать комбінату “Запоріжсталь”, головним інженером якого Буряк був до обрання на посаду мера.

Ще однією причиною протесту, за словами медійників, є те, що за весь час своєї каденції мер міста провів лише одну пресконференцію – в день вступу на посаду.

“Того тижня я вирішила взяти у Володимира Буряка інтерв’ю для видання “Заноза”. Почула відмову, після чого мені дзвонили з преслужби, і казали, що я маю узгоджувати свою бесіду з Володимиром Вікторовичем і домовлятися через преслужбу. Наш мер на посаді чотири роки, і за цей час він дав всього одне інтерв’ю незалежному порталу “061”. Це було три роки тому, і редакторка теж вибивала це інтерв’ю з боєм. І цей весь час Володимир Вікторович спілкувався або з запоріжсталевськими ЗМІ, або зі ЗМІ, підконтрольними мерії. Я вважаю, що ця ситуація є недопустимою, і мер має бути відкритим для всіх журналістів, не тільки зі свого пулу. Ми не вимагаємо з нами зустрічатися кожного тижня, але мені здається, що одне інтерв’ю на 4 роки дуже замало”, – розповіла учасниця акції, редакторка сайту “Заноза” Аліна Новгородцева.

Міський голова поспілкуватися з журналістами, що пікетували мерію, не вийшов. Представники пресслужби мерії сказали, що на момент акції Володимира Буряка в адмінбудівлі не було, він перебував на виїзній нараді.

“Наразі пресконференції міського голови Володимира Буряка не планується. У нього дуже багато нарад, дуже багато виїздів, куди запрошуються журналісти, тому вони можуть там завжди поставити питання. Я думаю, що якщо ви спитаєте колег, то вони дійсно можуть питати іноді на заходах те, що не стосується даного заходу. Володимир Вікторович не уникає цих питань – він на них відповідає. Він не переховується, тому можливість поставити питання йому є”, – розповіла начальник відділу преси та інформації управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Діана Семенова.

Учасники пікету залишили у канцелярії мерії звернення до міського голови Запоріжжя з проханням провести відкриту пресконференцію для всіх запорізьких ЗМІ. Журналісти також залишили у приймальні мера свої плакати.

Як інформувала “Новинарня“, правоохоронці затримали нападників на вінницького журналіста Качора.

Читайте також:
На Харківщині у прямому ефірі напали на журналістів “112 Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна