У Кабулі внаслідок вибуху загинули 16 людей, 119 – поранені

 

Унаслідок вибуху в столиці Афганістану щонайменше 16 людей загинули і 119 зазнали поранень.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Щонайменше 16 цивільних жителів загинули, ще 119 були поранені внаслідок вибуху в столиці Афганістану Кабулі 2 вересня, відповідальність за який узяло угруповання “Талібан”, — йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства внутрішніх справ Афганістану, начинений вибухівкою автомобіль підірвали у районі Кабула, де розташовані офіси іноземних гуманітарних організацій і міжнародних установ. Крім того, у нападі брали участь озброєні бойовики, додали в міністерстві.

Напад стався того ж дня, коли спеціальний представник США з мирних переговорів у Афганістані Залмай Халілзад повідомив, що представники “Талібану” “в цілому” погодили варіант мирної угоди зі Сполученими Штатами. Зокрема, за його словами, таліби погодилися не надавати на підконтрольній їм території прихисток терористам, які нападають на США або їхніх союзників.

Водночас Халілзад підкреслив, що мирні домовленості з “Талібаном”, для досягнення яких знадобилося вісім раундів переговорів, не є остаточними, доки їх не погодить президент США Дональд Трамп.

Рух “Талібан” як передумову мирних переговорів безпосередньо з владою Афганістану називає повне виведення з країни всіх іноземних військ. Зараз цих військ, головно американських, у рамках навчальної, допоміжної і дорадчої місії під проводом НАТО в Афганістані перебуває близько 20 тисяч. В окремих випадках деякі американські сили залучаються й до контртерористичних операцій.

Читайте також:
Смертельний напад у Ліоні скоїв афганець, що отримав притулок у 2018 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна