Фільм “Іловайськ 2014” за перший вікенд зібрав менше, ніж “Кіборги”, але більше, ніж “Бандерас”

 

Касові збори військової драми Івана Тимченка “Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»” за перший вікенд прокату становили 1 мільйон 951 тисячу 127 гривень.

Про це повідомляє сайт “Бюро української кіножурналістики”.

Відповідно, з початку прокату 29 серпня до 1 вересня 2019 року включно фільм подивилися 22 тисячі 123 глядачі.

Фільм демонстрували на 211 екранах за середньої ціни квитка 88 гривень. На один екран було продано в середньому 105 квитків.

Таким чином, результати першого вікенду “Іловайська 2014”:

  • суттєво поступаються старту “Кіборгів” Ахтема Сеітаблаєва, яких у перший вікенд прокату (з 7 по 10 грудня 2017 року) подивилися 106 тисяч 350 глядачів; касові збори за відповідний період – 8 мільйонів 186 тисяч 701 грн,
  • але є кращими за підсумки першого вікенду кінопрокату військового детективу Зази Буадзе “Позивний «Бандерас»”, який з 11 по 14 жовтня 2018 року подивилися 9057 глядачів, а касові збори становили 753 тисяч 463 грн.

“Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»” посідає четверту сходинку українського бокс-офісу. Очолює його стрічка Квентіна Тарантіно “Одного разу в Голлівуді”, яка утримує лідерство вже три тижні поспіль. За цей період голлівудський фільм зібрав майже 57 мільйонів гривень, його переглянуло понад півмільйона глядачів.

Як писала “Новинарня“, військову драму “Іловайськ 2014” засновано на реальних подіях. В центрі історії – добровольчий батальйон “Донбас” і командир його штурмової групи Тарас Костанчук із позивним “Бішут”.

Тарас Костанчук став генеральним продюсером стрічки й зіграв у ній самого себе.

Фільм вийшов у кінопрокат у п’яті роковини боїв за Іловайськ та розстрілу російськими військами  так званого “зеленого коридору”, яким з Іловайська виходили українські війська.

Стрічка повністю відзнята за кошти приватних інвесторів. Бюджет – 33 мільйони гривень.

Читайте також:
Фільм “Іловайськ 2014”: краще один раз побачити. ВІДГУК “НОВИНАРНІ”

Режисер “Іловайська” Іван Тимченко: Батальйон “Донбас” – це маленька Україна, саме він – головний герой фільму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна