ДБР за рішенням суду відкрило провадження стосовно Парубія

 

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання колишнім спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на відповідь бюро на журналістський запит.

Справу відкрито за ч. 4 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу.

Кримінальне провадження було відкрито 20 серпня за рішенням суду.

Зазначимо, що 2 серпня Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

Як писала “Новинарня“, раніше Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження стосовно Парубія за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів.

Читайте також:
987 законів та кодексів: Парубій підбив підсумки десятої сесії Ради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна