Народним депутатам закупили срібні нагрудні значки по 1800 грн

 

Центральна виборча комісія 7 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ “Герольдмайстер” значків народного депутата на 1,69 млн грн.

Кожен значок виготовлений зі срібла з позолотою і коштує 1800 грн.

Як інформують “Наші гроші” з посиланням на дані системи “Прозорро”, до 19 серпня фірма-переможець торгів мала поставити 470 комплектів із двох нагрудних знаків народних депутатів розміром 35х36 мм зі срібла із позолотою та емаллю під епоксидною смолою. Один зі значків має застібку-шпильку, а другий – дві застібки-метелики.

Комплект у футлярі з обклеєного баладеком (покривні палітурні матеріали, — “Н”) картону із ложементом (підставка або підкладка для фіксації, — “Н”) та кишенею обійдеться у 3 600 грн. Отже, один значок коштує 1 800 грн.

Нині грам срібла 925 проби коштує близько 13 грн. Таким чином, у ціні депутатського значка на срібло припадає приблизно 115 грн., або 6%, а решта 1 685 грн., або 94% – це позолота, емаль, епоксидна смола, робота, упакування, податки, доставка тощо.

Ціна нинішньої угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 1,85 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби, бо перші торги скасували через нестачу учасників.

Читайте також:
“Нові темники для стада”: депутатам від “Слуги” обмежили спілкування з пресою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна