Українська тенісистка Еліна Світоліна вперше вийшла у чвертьфінал US Open

 

Провідна українська тенісистка Еліна Світоліна вперше в кар’єрі вийшла до чвертьфіналу відкритого чемпіонату США (US Open 2019).

У матчі четвертого раунду українка, посіяна під 5-м номером, за 1 годину 15 хвилин обіграла американську тенісистку Медісон Кіз (10-й номер посіву) – 7:5, 6:4.

Гра у Нью-Йорку відбулася ввечері 1 вересня за місцевим часом.

“Це був хороший матч. Я грала на високому рівні від початку до кінця. Сьогодні фізично я відчувала себе дуже добре, і це допомогло моїй грі.
Для мене це особливе почуття – грати перед такою кількістю глядачів. Вечірні сесії на відкритому чемпіонаті США – це завжди щось особливе, ну а перемогти – це взагалі приголомшливо. Я намагалася не втрачати форму з першого розіграшу до останнього. У Медісон дуже потужні удари, на які треба блискавично реагувати, тому потрібно було показати свій найкращий теніс, і це сталося. Я рада, що це сталося в 4-му колі US Open, і я нарешті вийшла тут у чвертьфінал”, – сказала Еліна, яку цитує “Тенісний портал України”.

На поточному відкритому чемпіонаті США Світоліна обіграла вже трьох американок – Вітні Осуїгве, Венус Вільямс і Медісон Кіз.

Таким чином, Еліна вийшла у свій 6-й чвертьфінал на турнірах серії “Великого шолома” в кар’єрі і третій – у нинішньому сезоні.

Цікаво, що Еліна Світоліна (п’ята ракетка світу) в цьому році вперше здобула перемогу над тенісисткою топ-10 (Кіз – дев’ята в рейтингу WTA).
У 2017 році в 4-му колі відкритого чемпіонату США Світоліна поступилася саме Кіз. Після сьогоднішньої перемоги українка зрівняла рахунок в очних зустрічах – 2:2.

Загалом, Світоліна дійшла як мінімум до чвертьфіналу на кожному з турнірів “Великого шолома” (AUS Open – чвертьфінали 2018, 2019, “Ролан Гаррос” – чвертьфінали 2015, 2017), Вімблдон – півфінал 2019). Такого раніше не досягав жоден з українських тенісистів. Андрій Медведєв був як мінімум у чвертьфіналах на всіх “гренд слемах”, крім Вімблдону.

Наступною суперницею першої ракетки України в Нью-Йорку стане британка Йоханна Конта, посіяна під 16-м номером. В 1/8 фіналу вона перемогла третю ракетку світу Кароліну Плішкову.
Рахунок особистих зустрічей українки і Конти – 4:0 на користь Світоліної.

Відзначимо, що другий рік поспіль представниця України виходить до чвертьфіналу відкритого чемпіонату США. Торік такого успіху досягла Леся Цуренко.

Читайте також:
Еліна Світоліна стала першою тенісисткою України в історії, яка зіграє в півфіналі Вімблдону в одиночці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна