У Техасі звільнений з роботи чоловік застрелив 7 людей, поліція не вважає це терактом

 

Кількість жертв стрілянини, яку в американському місті Одеса (штат Техас) у ніч на 1 вересня влаштував 36-річний чоловік, зросла до семи. Ще 22 людей поранено, серед них — півторарічна дівчинка.

Причини, з яких американець почав стріляти по людях, досі з’ясовуються.

За даними видання The New York Times, яке посилається на свої джерела, за кілька годин до трагедії стрільця звільнили з роботи.

За даними газети, 36-річний Сет Етор працював у сфері вантажних перевезень. Його звільнили вранці в суботу, 31 серпня, за кілька годин до нападу.

Стрілянина почалася, коли співробітник Департаменту громадської безпеки спробував зупинити автомобіль Honda. Коли машина зупинилася, водій застрелив офіцера.

Далі стрілець поїхав на захід міста, застреливши по дорозі ще кількох людей. Потім чоловік покинув своє авто, викрав поштову вантажівку і продовжив стріляти вже з неї.

Далі вбивця поїхав на схід міста в сторону кінотеатру Cinergy, де його перепинила поліція. Під час перестрілки з правоохоронцями злочинець отримав смертельне поранення.

Як розповів CNN представник ФБР Крістофер Комбс, у поліції “не вірять в те, що існує якийсь зв’язок між цим інцидентом і внутрішнім або міжнародним тероризмом”.

За даними з джерел у правоохоронних органах, які наводять американські ЗМІ, стрілець використовував зброю, схожу з напівавтоматичну гвинтівку AR-15. Влада намагається встановити, чи було у нього інше озброєння.

Читайте також:
Стрілянина в Техасі: кількість загиблих зросла до 22, МЗС України виступило з заявою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна