Правоохоронці затримали нападників на вінницького журналіста Качора

 

Вінницька поліція затримала підозрюваного у побитті головного редактора місцевого видання “Вежа” Андрія Качора.

Зв’язків із блогером Анатолієм Шарієм у цій справі поки не виявили, однак постраждалий звинувачував у побитті його прихильників.

Як інформує “Громадське” з посиланням на інформацію від місцевої поліції, правоохоронці затримали 27-річного мешканця Вінниці. Згідно з його свідченнями, між ним і Качором у кафе виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку. Будь-який стосунок із відеоблогером Анатолієм Шарієм затриманий заперечує, а конфлікт називає ситуаційним.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками статті “умисне легке тілесне ушкодження”. За цей злочин передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або громадських робіт на строк до 200 годин, або виправних робіт до одного року.

Слідчі вивчають покази всіх свідків та обставини події. Остаточну юридичну кваліфікацію справі правоохоронці нададуть після завершення усіх передбачених законом процедур.

Як писала “Новинарня“, в липні головний редактор вінницького інформаційного порталу “Вежа” Андрій Качор заявив, що йому та його родині погрожують шанувальники проросійського відеоблогера Анатолія Шарія.

За словами Качора, цькування почалося після публікації на сайті видання новини про те, що невідомі вінницькі активісти спалили агітаційні матеріали “Партії Шарія”.

За кілька годин після появи матеріалу Шарій виклав на своїй сторінці в ютубі 15-хвилинне відео, в якому принизливо висловлювався про Качора, його дружину та дитину. Після цього Качору та його родині, а також журналістам “Вежі” почали надходити сотні погроз.

12 липня слідством Вінницького відділу поліції було розпочато кримінальне провадження за цимфактом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ст.345(1) КК України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Читайте також:
Суд на Харківщині обрав запобіжні заходи нападникам на групу “112-го каналу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна