Кандидатка від “Голосу” Дворецька розроблятиме гумполітику для окупованих територій

 

Координаторкою гуманітарної та інформаційної політики тимчасово окупованих територій офісу з розробки гуманітарної політики України призначено Олександру Дворецьку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав новопризначений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Олександра Дворецька займатиметься напрямком гуманітарної та інформаційної політики тимчасово окупованих територій.

Олександра Дворецька – правозахисниця з Криму, політолог, співзасновниця та членкиня правління Благодійного фонду “Схід-SOS”, який опікується питаннями захисту прав переселенців, мешканців тимчасово окупованих територій та територій, близьких до лінії зіткнення.

До березня 2014 року очолювала Кримський правозахисний центр “Дія”.

Була співавторкою законопроєктів щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, зниклих безвісти, а також законодавчих ініціатив по забезпеченню політичних прав переселенців, а також нормативного регулювання організації порядку перетину КПВВ в Донецькій та Луганській областях.

Була співкоорганізаторкою від громадських організацій парламентських слухань про тимчасово окуповані території та внутрішньо переміщених осіб у Верховній Раді України у 2016 році. Входила до Експертної ради парламентського комітету з прав людини.

У червні 2019 року Олександра Дворецька приєдналась до партії “Голос” Святослава Вакарчука. 29-й номер у списку. За її словами, вона мала стати у команді партії “голосом окупованих територій”.

Дворецька відреагувала на своє призначення дописом у соцмережі, який ілюструє світлиною із Мар’їнки на Донеччині.

“У коментарях були питання, чи бувала я в зоні проведення АТО/ООС, так що додаю ілюстрацію – фото зроблено три тижні тому в Мар’їнці, на крайній вулиці, зруйнованій війною, де Іванівна (яка зі мною на фото) доглядає за своїми трояндами – справжнім символом Донбасу”, – написала Дворецька, подякувала за привітання та додала електронну пошту, куди можна адресувати звернення та пропозиції щодо роботи.

Також Дворецька анонсувала свій наступний візит у Сєвєродонецьк 7 вересня на “Фестиваль думок”.

Як інформувала “Новинарня“, на посаду Макса Нефьодова в МЕРТ призначили кандидата від “Голосу”.

Читайте також:
У новому Міністерстві гуманітарної політики “забули” про відновлення нацпам’яті, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна