Якщо уряд не знизить ціну комуналки – будемо прощатися, – Зеленський

 

Новий Кабінет Міністрів повинен знизити вартість комунальних послуг для населення, інакше президент Володимир Зеленський ініціює його розпуск.
Про це глава держави заявив в інтерв’ю з нагоди 100 днів свого президентства на каналі “1+1” 31 серпня.

“Задача така поставлена новому уряду: вони повинні показати модель, і якщо в моделі не буде зменшення комуналки, будемо прощатися з урядом. Все, що вони зможуть, вони зроблять”, – сказав він.

Зеленський уточнив, що власне ціна комунальних послуг може лишатися такою ж, але тоді мають зрости доходи.

“Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання – який відсоток від того, що людина отримує, пенсію чи заробітну плату, вона сплачує за комуналку… Комуналка може бути й такою ж, тому що є ринкові ціни і таке інше – тоді збільшуємо пенсії, субсидії, заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток, не може 50%, 70%, 80% чи 90% від тієї суми, яку отримує людина, вона не може сплачувати за комуналку”, – стверджує президент.

Він уточнив, що новий Кабмін знає про його позицією і “щось готує”.

Нагадаємо, новообрана Верховна Рада з монобільшістю партії “Слуга народу” проголосувала за новий склад Кабінету Міністрів під керівництвом Олексія Гончарука на своєму першому засіданні, 29 серпня.
За Конституцією, парламент може відставити Кабмін не раніше ніж за рік після схвалення програми уряду.

Читайте також:
Герус пояснив, як сплачуватимуть комуналку 70-річні українці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна