Бойовики запросили “тишу”, щоб забрати трупи під Зайцевим, натомість відкрили вогонь

 

Російсько-окупаційні війська в районі селища Зайцеве під Горлівкою (Донецька область) запросили в української сторони режим тиші до 16:00, але відкрили вогонь.

Про це повідомив пресцентр Об’єднаних сил у суботу, 31 серпня.

“Сьогодні о 13.30 в районі населеного пункту Зайцеве представники незаконних збройних формувань запросили в української сторони режим “тиша” до 16:00. У своєму зверненні вони закликали Об’єднані сили дати можливість забрати тіла своїх загиблих – членів диверсійно-розвідувальної групи, яких було нещодавно ліквідовано бійцями полку “Азов” в районі Світлодарської дуги”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона, дотримуючись основ міжнародного гуманітарного права, низки міжнародно-правових угод про захист жертв війни, а також морально-етичних норм, підтвердила запит на режим “тиша” на вище вказаний період часу.

“Однак, ворог мав іншу мету – скористатися затишшям, приспати пильність і нанести ураження по наших підрозділах. З цією метою він, порушуючи режим “тиша”, зухвало розпочав обстріл із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, – додали в ОС.

Зазначається, що Об’єднані сили були готові до такого розвитку подій.

Але під час потужного ворожого обстрілу все ж не обійшлося без санітарних втрат – одного нашого військовослужбовця було поранено. Наразі йому вже надано кваліфіковану медичну допомогу, стан здоров’я – середньої важкості.

Читайте також:
У штабі ООС розповіли деталі спецоперації “Азову” під Горлівкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.