У Франції мерію оштрафували через велику кількість жінок-керівників

 

Мерію французького міста Бург-ан-Бресс в департаменті Ен зобов’язали виплатити штраф в розмірі 90 тис. євро за порушення гендерного балансу в керівництві.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Мені здається смішним бути покараним з цієї причини. Я  наполягаю на такій кількості жінок в управлінських командах”, — сказав мер міста Жан-Франсуа Деба.

З 2013 року у Франції діє так званий закон Совадет, яким введено паритет в призначеннях на державні посади для жінок і чоловіків. Дозволяється пропорція 60 на 40. Це правило діє щодо обох статей.

Однак у своєму листі префектура Ен вказує на те, що до складу муніципального керівництва призначили чотирьох жінок і одного чоловіка.

Міський голова Бург-ан-Бресс має намір оскаржити рішення про штраф і звернутися до уряду. На його думку, подібні призначення слід заохочувати, а не карати.

Як писала “Новинарня“, нещодавно у Саудівській Аравії жінкам дозволили виїжджати за кордон без дозволу опікуна.

Читайте також:
Гендер, рівноправ’я й переваги. Скільки в ЗСУ жінок та чому їм легше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна