США хочуть утилізовувати боєприпаси на складах Придністров’я, – Болтон

 

Сполучені Штати Америки зацікавлені брати участь спільно з Росією в утилізації боєприпасів, що зберігаються на військових складах Придністров’я.

Як повідомляє “Новинарня“,  про це за підсумками свого візиту до Кишинева заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

“Найкраща можливість реалізувати цей проект (утилізація боєприпасів на території Придністров’я – ред.) — створити коаліцію і співпрацювати. Щоб у Росії була своя пропозиція, а у США — своя. Ми можемо також надати технічну допомогу”, — зазначив Болтон.

Він аргументував свою пропозицію тим, що у США великий досвід знищення боєприпасів і хімічної зброї.

Раніше з ініціативою про початок процесу утилізації боєприпасів на території Придністров’я виступив міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час зустрічі в Кишиневі з президентом Молдови Ігорем Додоном.

Відзначимо, що на військових складах в селі Колбасна Рибницького району (територія невизнаного Придністров’я – “Н”) зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Як інформувала “Новинарня“, на Вінниччині посилюють 200 км кордону із невизнаним Придністров’ям.

Читайте також:
Україна братиме активну участь упроцесі перемовин щодо Придністров’я, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна