Окупанти в Криму відпрацьовують висадку десанту з вертольотів

 

В окупованому Криму проводяться нові навчання, під час яких 20 російських вертольотів висаджують десантників на полігоні Опук під Феодосією.

Про це у п’ятницю, 30 серпня, повідомляє Міністерство оборони РФ.

“Близько 20 вертольотів Мі-8АМТШ 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу (ПВО) забезпечили висадку тактичного десанту мотострілецького з’єднання Чорноморського флоту під час розіграшу практичних дій військ на полігоні Опук у Криму”, — йдеться в повідомленні.

Висадку десанту, як повідомляється, “прикривали” ударні вертольоти Мі-28Н “Нічний мисливець”.

За даними військового відомства країни-окупанта, особливістю багатоцільового вертольота Мі-8АМТШ, що відрізняє його від попередніх варіантів серії Мі-8, є включення до складу озброєння протитанкової керованої ракети “Атака” або “Штурм”, керованих ракет “Голка”. Один вертоліт перевозить до 30 військовослужбовців.

У навчаннях, які триватимуть до 31 серпня, беруть участь близько 8,2 тис. російських військовослужбовців, задіяно понад 2,5 тис. одиниць військової техніки, зокрема близько 30 літаків і понад 60 вертольотів.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно підрозділи Чорноморського флоту Росії, що базуються в анексованому Криму і в Краснодарському краї, провели спільні командно-штабні навчання.

Читайте також:
“Знищення цілей умовного супротивника Росії”: на півдні РФ і в Криму почалися масштабні військові навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна