“Гуманітарна акція”: Медведчук і Рабинович принесли в “Лефортово” сало українським бранцям

 

Депутати Верховної Ради від партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук і Вадим Рабинович знаходяться в Москві та відвідали у слідчому ізоляторі українських політичних в’язнів.

Як повідомляє “Новинарня“, під час включення під стінами СІЗО “Лефортово”, яке транслював телеканал “112 Україна”, вони заявили, що відвідали українських політв’язнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.

Медведчук, який також є кумом президента Росії Володимира Путіна, назвав цей приїзд “гуманітарної акцією”, про яку домовлялися “не сьогодні і навіть не вчора”.

“Ми зверталися з проханням від нашої партії, тому що ОПЗЖ веде це питання – займається питанням звільнення. Не обміну, а звільнення Карпюка і Клиха – це ті люди, з приводу звільнення яких ми піднімали питання тривалий час”, – заявив він.

Медведчук підкреслив, що нова українська влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським “реально займається питаннями обміну”.

“Це питання серйозно просунулося і вселяє впевненість, що найближчим часом обмін відбудеться і в нього будуть включені ті люди, про звільнення яких ми просили”, – додав він.

Політик також сказав, що вони передали Карпюку та Клиху українські сало і хліб.

Як інформувала “Новинарня“, речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська вранці 30 серпня повідомила, що “складний процес переговорів з обміну заручників триває” і закликала журналістів “не поширювати неперевірену інформацію”.

Офіс президента України Володимира Зеленського вранці 30 серпня повідомив, що процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває.

Тим часом рідні українських військових моряків приїхали в аеропорт “Київ” (“Жуляни”) в очікуванні обміну утримуваними особами між Україною і Росією. Офіційно їх туди не запрошували.

Згодом в СБУ припустили, що обмін полоненими між Україною і Росією в пʼятницю, 30 серпня, може не відбутися.

Читайте також:
“Дайте мені виконати свою роботу”: Зеленський каже про обмін політв’язнів у найближчі дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна