Батьки полонених у Жулянах чекають літака з РФ, хоча їх ніхто не запрошував

 

Рідні українських військових моряків приїхали в аеропорт “Київ” (“Жуляни”) в очікуванні обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

Як повідомляє “Новинарня“, в аеропорту, серед інших, перебуває Віктор Сорока, батько захопленого ФСБ Росії співробітника СБУ Василя Сороки.

“Нас ніхто сюди не запрошував, приїхали за покликом батьківського відчуття, що треба приїхати. Але, на жаль, нам поки інформацію не підтверджують про те, що хлопці повернулися в Україну з обміну. Нам ніхто нічого не говорить, зараз намагатимемося з кимось зв’язатися. Але з Києва ми вже не їхатимемо. Сподіваємося, що якщо не сьогодні вдень, то вночі. Залишатимемося в Києві, поки не дочекаємося хлопців”, – розповів він у спілкуванні з журналістами.

Також в аеропорту, за даними “Радіо Свобода” перебувають мати і дружина моряка Романа Мокряка, а також тітка Михайла Власюка.

Також у приміщенні летовища журналісти зустріли жінку з букетом соняхів. Вона розповіла, що квіти їй передала матір одного з полонених українців.

За її словами, матір вирощувала соняхи для сина, який повернеться з російської тюрми.

Адвокат Микола Полозов, який захищає захоплених ФСБ Росії українських моряків, заявив, що група адвокатів надасть офіційний коментар щодо ймовірного звільнення підзахисних тоді, коли “всі необхідні факти будуть підтверджені”.

Як інформувала “Новинарня“, речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська вранці 30 серпня повідомила, що “складний процес переговорів з обміну заручників триває” і закликала журналістів “не поширювати неперевірену інформацію”.

Офіс президента України Володимира Зеленського вранці 30 серпня повідомив, що процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває.

Читайте також:
“Дайте мені виконати свою роботу”: Зеленський каже про обмін політв’язнів у найближчі дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна