“Антонов” вимагає змінити назву російської модифікації літака “Руслан”

 

Українське держпідприємство “Антонов” заявило, що не бере участі у розробці нового літака російського конструкторського бюро “Ильюшин”, у зв’язку з чим вимагає присвоїти авіасудну нове позначення без використання марки “АН”.

Про це йдеться у заяві компанії у відповідь на повідомлення російських ЗМІ про те, що КБ “Ильюшин” з 2017 року розробляє глибоко модернізований суперважкий військово-транспортний літак на базі Ан-124-100 “Руслан”.

“Фахівці ДП “Антонов” не відкидають технічної можливості глибокої модернізації транспортного літака Ан-124-100 “Руслан”. Але підбір і установка нового сучасного обладнання силами КБ “Ильюшин” призведе до значної зміни льотно-технічних характеристик літака, порівнюючи з базовою моделлю.

“Таким чином, в історії сучасного авіабудування з’явиться новий літальний апарат. Відповідно, він повинен отримати нове позначення без використання марки “АН”, адже ДП “Антонов” не бере участі в його розробці і не буде нести відповідальність за його безпеку “, — підкреслили в компанії.

На підприємстві зазначають, що за базову модель КБ “Ильюшин” обрало літак Ан-124-100 “Руслан”, який створений КБ О.К. Антонова.

“Тобто, розробником цього повітряного судна, відповідно до міжнародних правил, є ДП “Антонов” — власник сертифіката типу на Ан-124-100 “Руслан”, — наголосили в компанії.

Крім того, на підприємстві з 2004 по 2007 роки розроблені і сертифіковані три модифікації “Руслана”.

Одна з них вже отримала позначення Ан-124-100М. “Дві інші — Ан-124-100-150 і Ан-124-100М-150 відрізняються збільшеним до 150 тонн корисним навантаженням, можливістю перевозити моновантажі вагою до 120 тонн”, — уточнили на підприємстві.

Читайте також:
Виступ українського льотчика на авіашоу в Польщі визнаний найкращим пілотажем. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна