На Вінниччині прихильники УПЦ МП зняли український прапор біля храму

 

У селі Хижинці на Вінничині біля храму, яким користуються по черзі прихожани ПЦУ і так званої УПЦ МП, прихильники московської церкви зняли вивішений напередодні Український Державний Прапор.

Про це у п’ятницю, 29 серпня, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на місцевого священника.

“Напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, в с. Хижинці Вінницького району прибічники Московського Патріархату зірвали державний прапор України, який віряни ПЦУ встановили біля своєї церкви”, — цитує РІСУ отця Софронія (Чуприну).

За його словами, прихильники ПЦУ 27 серпня двічі намагалися підняти стяг біля храму. Вперше їм це не вдалося. Ввечері прапор було піднято. Та коли чоловіки, які підтримують ПЦУ, прийшли до церкви 28 серпня, після того, як закінчилося Богослужіння прихильниками так званої УПЦ МП, то стягу вже не було.

Священник зазначив, що між прихожанами різних конфесій сталася сутичка. На місце викликали поліцію.

“Сподіваємося, що незабаром поліція знайде злочинця, а наша громада готується встановити новий прапор”, — підкреслив священнослужитель.

Як інформує РІСУ, більшість громади села Хижинці перейшли до ПЦУ ще взимку 2019 року. Проте документи на перереєстрацію й досі знаходять у судді. Тому богослужіння здійснюють почергово, але прихильники МП правлять службу у храмі, а ПЦУ — на подвір’ї.

“Поки що порушено кримінальне провадження за ст. 185 “Крадіжка”. До нас поступила заява від віруючих про викрадення державного прапору з території їхньої церкви. Якщо буде з’ясовано, що прапор було порвано, то статтю перекваліфікують у “Наругу над державним символом”. Злочинцям загрожує штраф – до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи виправні роботи на строк до двох років, або ж позбавленням волі до трьох років”, — зазначила пресофіцерка ГУ НП у Вінницькій області Анна Олійник.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП.

Читайте також:
На Волині священник УПЦ МП вивіз із будинку громади ПЦУ все майно. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна