У Дубліні відбулася виставка картин українських воїнів-ветеранів

 

У столиці Ірландії днями презентували роботи ветеранів АТО у рамках благодійної виставки “У серці Єдина мета – захист Вітчизни!”.

Про це повідомив організатор заходу, голова Асоціації українців Республіки Ірландії Микола Круцик  на сторінці у Facebook.

У Дубліні з нагоди Дня Незалежності України проходила художня виставка картин захисників України. Зокрема, були представлені полотна, написані українськими воїнами, які постраждали, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії”, – йдеться у дописі.

Протягом заходу відвідувачі придбали 22 картини. Отримані кошти будуть передані авторам на лікування та реабілітацію.

Як повідомляють у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів України, у рамках виставки в Дубліні було представлено понад 200 робіт ветеранів війни на Донбасі. Цей захід став черговим етапом великого проєкту “Стежками війни” з реабілітації військових, які зазнали поранень на війні.

“Тема виставки – актуальна ситуація в Україні, війна, як українці ставляться до неї. Твори належать солдатам, які прибули з різних куточків України, які вистраждали своє бачення історичної правди. Вони у важкому стані, але не падають духом, не здаються. Їх надихає мистецтво, воно допомагає їм одужувати, зміцнює волю до життя”, – зазначили організатори виставки – ірландці українського походження.

Нагадаємо, виставка “Стежками війни” раніше відбулася в Україні та Великій Британії. Після Ірландії експозицію прийматиме Франція.

Читайте також:
У США на українському фестивалі зібрали понад $6 тисяч для поранених воїнів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна