“Можна вилазити?”: Супрун відреагувала на повернення Богатирьової мемом з тарганами

 

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що їй попередниця Раїса Богатирьова зовсім не дбала про роботу міністерства, а підлеглі її боялися.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 28 серпня, написала на сторінці у FB виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Перші місяці роботи в МОЗ України мені постійно розповідали якісь історії про те, як організовувала роботу Раїса Богатирьова. Як вона ніколи не покидала свій “комплекс кабінетів міністра”, який виглядав як палац. Натомість інша частина Міністерства була в критичному стані зі старими туалетами та пошарпаними стінами. Як усі мусили стояти струнко у коридорах, коли вона проходила поруч зі своїми охоронцями. Або ж як у неї “професійно” займалися закупівлями ліків та вакцин. Богатирьова абсолютно не дбала про роботу МОЗУ, а велика частина працівників її боялися. Власне збагачення та керування оборудками в міністерстві були її головною місією”, – написала Супрун.

Допис проілюстрований мемом, де “спілкуються” три таргани:

– Ура!

– Раїса повернулася!

– То нам вже всім можна вилазити?

На думку Супрун, повернення Богатирьової до України – це сигнал про початок нового етапу боротьби за здоров’я.

Вона вважає, що послідовники і партнери Богатирьової намагаються повернути собі можливість впливати на МОЗ і закупівлі ліків. І закликає владу не віддавати посади у міністерстві соратникам Богатирьової. Зокрема, Супрун називає прізвища Тодурова, Голубовської, Глузмана, Донської та Підтуркіна.

Також очільниця МОЗ нагадала, що Богатирьова покривала схему з закупівель за держкошти вакцин та туберкуліну у фірми свого сина, а за роки її головування міністерством 2012-2014 рр. ліки закуповувалися з націнкою у 20-40%. Поки Богатирьова була на посаді, з бюджетних коштів на ліки вкрали понад 1 млрд гривень.

Як інформувала “Новинарня“, вчора Богатирьова приїхала до столиці – в  аеропорту “Київ”  її одразу ж затримали. 

Читайте також:
Прокуратура закрила справу проти Богатирьової. Суд зобов’язав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна