У РФ восьми фігурантам другої “справи Хізб ут-Тахрір” продовжили арешт на півроку

 

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії 26 серпня продовжив арешт вісьмом фігурантам другої бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” на шість місяців.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 26 серпня, пише “Крим. Реалії”.

Адвокат Олексій Ладін розповів, що Марлен Асанов, Сервер Зекір’яєв, Ернес Аметов, Тимур Ібрагімов, Сейран Салієв, Мемет Белялов, Сервер Мустафаєв і Едем Смаїлов залишаться в СІЗО до 13 лютого 2020 року.

Перше попереднє засідання у цій справі відбувалося за допомогою відеоконференцзв’язку з суду в Ростові-на-Дону з Сімферопольським СІЗО №1, де перебували обвинувачені, а їхні адвокати брали участь у засіданні Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі.

“Суд відмовив у всіх клопотаннях захисту: про припинення кримінальної справи, про повернення справи прокурору, оскільки обвинувачення не конкретизоване; про застосування (до підзахисних, – ред.) четвертої Женевської конвенції. Зате суддя з власної ініціативи продовжив усім підзахисним на шість місяців арешт у СІЗО”, – розповів адвокат.

Наступне засідання, на якому кримінальну справу почнуть розглядати по суті, призначене на 3 вересня, до цього часу, за словами адвоката, всіх обвинувачених етапують в СІЗО Ростова-на-Дону.

Як інформувала “Новинарня“, суд в РФ виніс вироки фігурантам першої кримської “справи Хізб ут-Тахрір” – від 12 до 17 років.

Читайте також:
Окупанти в Криму запроторили фігурантів справи “Хізб-ут Тахрір” до психлікарні, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна