“Європейська солідарність” пропонує Джемілєва на посаду віцеспікера Ради

 

Партія “Європейська солідарність” пропонує призначити лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва віцеспікером Верховної Ради.

Про це у вівторок, 27 серпня, повідомив обраний народний депутат від “ЄС” Артур Герасимов, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні відбулося засідання і ми вирішили висунути на віцеспікера Мустафу Джемілєва. І одноголосно, при одній людині, яка утрималася, ми ухвалили рішення на посаду віцеспікера висувати українську легенду Мустафу Джемілєва”, — сказав він.

Також “ЄС” пропонує призначити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза керівником комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій і нацменшин.

Зазначимо, що Джемілєв – відомий радянський дисидент і політв’язень, провідник кримськотатарського національного руху. Нині він є депутатом Верховної Ради від “Блоку Петра Порошенка”.

З 2014 по 2019 роки був уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу.

Як повідомляла “Новинарня“, до майбутньої фракції “ЄС” приєднаються два самовисуванці.

Читайте також:
Татари просять Зеленського про моніторингову місію в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна