Поліція відкрила кримінальне провадження через руйнування мосту в Харкові

 

За фактом обвалу частини автомобільного мосту, що стався вранці 25 серпня у Харкові, полцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції Харківської області.

Повідомлення про обвал однієї сторони мосту через залізницю і вулицю Транспортну на окружній дорозі між ринком “Лоск” і селищем Пісочин надійшло вранці 25 серпня. Потерпілих немає, але рух транспорту на цій ділянці перекритий. Транспорт направляють в об’їзд.

В “Укравтодорі” заявили, що за результатами експертизи 2018 року міст не належав до аварійних, а обвал стався через значне перевантаження однієї з фур – відбувся зсув плити й руйнування конструкції мосту.
“Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, міг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування”, – заявили в “Укравтодорі”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.