Лідери G7 обговорили повернення Росії, – ЗМІ

 

Лідери G7 (“Великої сімки”) на саміті у французькому Біарріці обговорили питання повернення до формату G8 за участю Росії.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на японське агентство Kyodo.

Як повідомив агенції представник японського уряду, лідери G7 обговорили питання повернення Росії, однак зміст цієї дискусії “в жодному разі не розголошується”.

Як інформувала “Новинарня“, саміт лідерів держав “Великої сімки” триватиме з 24 по 26 серпня у французькому місті Біарріц.

Напередодні зустрічі G7-2019 у Біарріці президенти США й Франції, Дональд Трамп і Еммануель Макрон, зробили резонансні заяви щодо потреби повернути у “Велику сімку” Росію. 22 серпня Трамп повторив цей заклик.
Однак проти повернення Путіна виступили інші лідери об’єднання.

Так само президент США Дональд Трамп висловлювався за відновлення членства Росії у “Великій сімці” на саміті G7 в Канаді 2018 року. Тоді інші лідери G7 теж виступили проти повернення РФ.

Читайте також:
Туск запропонував запросити Україну на саміт G7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна