Зеленський поговорив з Туском щодо РФ і саміту G7

 

Президент Володимир Зеленський у четвер, 22 серпня, напередодні саміту G7 провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер увечері проінформували у пресслужбі глави держави.

За інформацією речників президента, Туск підтримав занепокоєння президента України у зв’язку із заявами про можливість повернення Росії до “Групи семи”.

Володимир Зеленський закликав Європейський Союз виявити рішучу позицію стосовно неможливості повернення РФ до “Сімки” без усунення причин, через які Росію з неї було свого часу виключено, – окупації Криму та агресії на Донбасі.

“Дональд Туск запевнив українського лідера у незмінності спільної позиції ЄС щодо солідарності з Україною та пообіцяв, що відстоюватиме таку позицію під час саміту “Сімки” 24-26 серпня у Франції”, – пише пресслужба.

Зазначається, що Зеленський направив усім лідерам країн G7 окремі письмові звернення із закликом і надалі посилювати свою підтримку України.

Як інформувала “Новинарня“, вчора такоє Зеленський поговорив з Трюдо: вирішили банити Росію щодо G7.

Читайте також:
Джонсон поговорив із Зеленським: запрошує в Британію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна