Росія шукає підрядника для утилізації української субмарини

 

Міноборони Росії знову шукає підрядника для утилізації української субмарини “Запоріжжя”, яка залишилася в Криму після після анексії.

Як повідомляє “Новинарня“, оголошення про це розміщене на російському порталі держзакупівель в середу, 21 серпня.

На порталі опубліковані дані про тендер на “утилізацію дизельного підводного човна проекту 641 і великого протичовнового корабля проекту 1134Б в 2019 і 2020 роках”.

На проведення робіт було виділено 193 млн рублів, вони повинні бути виконані до 10 листопада 2020 року.

Як повідомив російським ЗМІ адмірал Віктор Кравченко, який займав в 1998-2005 роках посаду начальника Головного штабу ВМФ Росії, “Запоріжжя” — “єдиний підводний човен даного проекту, що знаходиться в розпорядженні ВМФ Росії”.

У червні Міноборони Росії вже оголошувало тендер на утилізацію підводного човна, проте він був скасований за “рішенням замовника”.

Як інформувала “Новинарня“, після анексії в окупованому Криму залишилося 17 кораблів, катерів та суден допоміжного флоту ВМС України.

Читайте також:
Російська субмарина загорілася, бо з неї зняли українські акумулятори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна