Мінветеранів вестиме Єдиний реєстр учасників АТО

 

Кабмін передав повноваження з ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції Міністерству з питань ветеранів.

Таке рішення уряд ухвалив під час засідання в середу, 21 серпня, передає “РБК-Україна”.

Так, відповідним проектом постанови передбачається, що до Мінветеранів передають повноваження Міністерства соціальної політики та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Зокрема, йдеться про замовлення посвідчень для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни та осіб, на яких поширюється чинність закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Забезпечення функціонування та ведення цього реєстру доручається міністерству до початку функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Також Мінветеранів передані повноваження щодо утворення та організації роботи міжвідомчої комісії, яка розглядає матеріали щодо визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Міністерству доручено і здійснення таких виплат.

Як повідомляла “Новинарня“, в лютому 2019 року парламент схвалив за основу і в цілому законопроект №9508, яким передбачено створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Читайте також:
Зареєстровані зниклими безвісти 92 українські воїни. Америка допоможе досвідом, – Фріз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна