“Слуга народу” хоче віддати комітет з питань деокупації в руки ОПЗЖ, – ЗМІ

 

Вчора, 20 серпня, політична партія “Слуга народу” визначила, скільки депутатів буде у кожному комітеті Верховної Ради.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на українські ЗМІ, комітет з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Руспубліці Крим, національних меншин і міжнаціональних відносин “Слуги народу” готові віддати в руки представника “Опозиційної платформи – За життя”.

Так, за даними журналістів “Української правди”, “Слуга народу” готова поступитись іншим фракціям місцями голів лише двох комітетів – свободи слова та з прав людини, деокупації та реінтеграції Донбасу.

Разом з тим, обрані народними депутатами від партії “Опозиційна платформа – За життя” мають намір вимагати від Верховної Ради IX скликання створення окремого комітету з питань вирішення проблем Донецької та Луганської областей. Про це заявив член партії Сергій Льовочкін, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Перше, на чому ми наполягатимемо, – щоб було ухвалено закони про мирне врегулювання на Донбасі, які забезпечать реалізацію Мінського процесу і полегшать життя людей. Для цього “Опозиційна платформа – За життя” пропонує створити відповідний комітет – комітет системного, комплексного вирішення проблем Луганської та Донецької областей”, – сказав Льовочкін журналістам перед початком засідання робочої групи з підготовки першого пленарного засідання Верховної Ради IX скликання.

У засіданні робочої групи від “Опозиційної платформи – За життя” беруть участь Нестор Шуфрич, Сергій Льовочкін і Олександр Пузанов.

“Європейська Солідарність” пропонує вписати у комітет з питань деокупації Мустафу Джемілєва та Ахтема Чийгоза.

Всього у комітеті буде 13 місць, вісім з них передбачено для партійців “Слуги народу”.

Висловився про те, що представник “ОПЗЖ” може потенційно очолити комітет з питань деокупації, і Роман Безсмертний в одному із інтерв’ю. 

“Я від них вперше почув, що представник ОПЗЖ, не знаю в силу яких причин, але має очолити цей комітет. Якщо це так дійсно, то Безсмерному тим більше місця у цьому процесі немає. Я президенту Зеленському казав, що Медведчук вже рятував Стуса, Кучму, військовополонених, тепер він буде рятувати Донбас і Україну“, – сказав Безсмертний.

Як інформувала “Новинарня“, “Слуги народу” віджали перші ряди у Верховній Раді.

Читайте також:
Для “Слуги народу” чоловік однокласниці Зеленського кращий голова оборонного комітету, ніж генерал Забродський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна