Запрошення РФ на G7 легалізує перегляд кордонів після Другої світової, – Турчинов

 

Запрошення Росії на саміт країн “Великої сімки” попри усі її злочини, зруйнує систему колективної безпеки та легалізує перегляд політичних кордонів після Другої світової війни.

Про це у середу, 21 серпня, заявив екссекретар РНБО України Олександр Турчинов на своїй сторінці Facebook.

“Запрошення РФ приєднатися наступного року до участі у саміті країн “Великої сімки”, про що, як повідомляють ЗМІ, говорили президенти США та Франції, стане потужним фактором реабілітації та підтримки російської агресії… Такі безвідповідальні кроки остаточно поховають систему колективної безпеки, легалізують невизнання та перегляд политих кров’ю Другої світової війни кордонів європейських країн та стануть поштовхом до ще більш масштабних злочинів та агресивних дій РФ”, — наголосив Турчинов.

Він зазначив, що попри відсторонення РФ від участі в самітах країн “Великої сімки”, введення санкцій та засудження дій РФ провідними країнами світу, жодних позитивних змін в агресивній політиці Росії не відбулося. Навпаки, посилюється мілітаризація анексованого Криму, на сході України ллється кров та триває окупація частини Донбасу, підкреслює політик.

Він закликав провідних політиків світу “не ставати співучасниками кривавих злочинів путінського режиму”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно президенти США і Франції у телефонній розмові домовилися, що хочуть запросити Росію до участі у саміті країн “Великої сімки” в 2020 році.

Читайте також:
Німеччина проти повернення до формату G8 із участю РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна