НАБУ закрило провадження щодо “Кінокварталу” Зеленського

 

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати держкоштів “Кінокварталом” президента Володимира Зеленського.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у відповіді на інформаційний запит журналістів до НАБУ.

Його закрили ще на початку липня, адже не знайшли ознак злочину в діях співробітників Державного агентства з питань кіно і компанії.

Як відомо, детективи НАБУ відкрили провадження у квітні поточного року за заявою організації “Союз добровольців” щодо того, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму кінокомпанії Зеленського за назвою “Я, ти, він, вона”.

“Союз добровольців” заявляв, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, але компанія Зеленського цю умову не виконала, а отже, допустила розтрату держкоштів.

“Зазначене кримінальне провадження закрито 8.07.2019 на підставі п.2 ч.1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначається, що під час провадження досудового розслідування за вказаним фактом не було виявлено жодних даних, які б вказували на наявність у діях службових осіб Держкіно і представників ТОВ “Кіноквартал” ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 (розтрата державних коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Фільм “Він і Вона” ТОВ “Кіно Квартал” у 2017 році як один з учасників 10-го конкурсного відбору Держкіно отримав державну підтримку з держбюджету, однак за результатами прокату зміг повернути в бюджет суму на 4 млн грн меншу від отриманої.

Цього року документальну стрічку “Фанати” виробництва “Кінокварталу” допустили до участі в конкурсному відборі на отримання державного фінансування. Прем’єра фільму запланована на жовтень 2020 року.

До квітня 2019 року власником компанії “Кіноквартал” був нинішній президент Володимир Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ попередила теракт на концерті “Кварталу” перед Днем Незалежності.

Читайте також: 
Зеленський позбувся своєї частки у “Кварталі 95”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна