Міноборони Росії злякалося НАТО та “вживає заходів”

 

Міноборони Росії заявило, що ухвалить низку заходів у зв’язку з “напруженою обстановкою на західному стратегічному напрямку”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 21 серпня, сказав міністр оборони РФ Сергєй Шойгу, відкриваючи засідання колегії міністерства, передає російське агентство ТАСС.

За словами російського міністра, військово-політична обстановка “характеризується посиленням військової присутності НАТО в Східній Європі, розгортанням системи ПРО США в Польщі та Румунії, розширенням військової співпраці альянсу з Фінляндією і Швецією”.

“Для нейтралізації загроз, що виникають, ми реалізуємо комплекс заходів”, – сказав він.

Шойгу повідомив, що на засіданні колегії обговорять виконання планів діяльності Західного і Східного військових округів на 2019-2025 роки щодо реалізації травневих указів президента Росії 2012 і 2018 років, а також його доручень за підсумками нарад в Сочі.

Очільник оборонного відомства додав, що протягом року планується провести понад 120 двосторонніх, командно-штабних і міжвидових навчань.

Як інформувала “Новинарня“, Міноборони РФ просить про дозвіл збивати цивільні літаки над Росією.

Читайте також:
У Москві кримський полковник чухав скроню пістолетом та вистрілив у голову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.