На Луганщині затримали шпигунку “ЛНР”

 

На Луганщині повідомили про підозру особі, яка телефоном передавала бойовикам так званої “ЛНР” розвідувальну інформацію.

Про це у понеділок, 19 серпня, повідомила пресслужба прокуратури Луганської області

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, за фактом сприяння діяльності терористичної організації.

З серпня 2015 року мешканка смт Станиця Луганська збирала відомості військового характеру щодо кількості, озброєння, переміщення та місць дислокації підрозділів Збройних сил України на території населеного пункту.

Потім жінка по телефону передавала вказані дані своєму кураторові – “радіотелефоністу” так званої “4-ї окремої мотострілкової бригади ЛНР”. З метою конспірації для передачі такої інформації використовувалися умовні назви для різних видів бойової техніки.

Факт передачі розвідувальних даних сприяв представникам незаконної організації “ЛНР” в здійсненні збройного опору силам АТО та ООС.

Зараз інформаторці бойовиків повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 КК України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляла “Новинарня“, контррозвідка впіймала у Запоріжжі “бойового кота” з так званої “ДНР”.

Читайте також:
“Ето всьо ваш Парашенка”: як виглядає контакт України й “ЛНР” на мосту Станиці після розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна