У Зеленського запевнили, що примусово бюджетників на парад не звозитимуть

В Офісі президента Володимира Зеленського запевнили, що розпорядження сформувати делегації з регіонів для участі у святкуванні Дня Незалежності в Києві не означає примусового звезення бюджетників.

Про це йдеться в роз’ясненні ОПУ.

“Участь працівників бюджетної сфери у заходах з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України є добровільною. Інформація про те, що офіс президента нібито примусово збирає вчителів, лікарів і представників громадськості на генеральну репетицію святкування, не відповідає дійсності”, — зазначено в повідомленні.

В ОПУ пояснили, що розпорядження щодо формування делегацій у регіонах “має на меті надати допомогу тим, хто хоче приєднатися до урочистостей.

“Підкреслюємо, що йдеться не про глядачів, а саме про учасників заходів, які представлятимуть усі регіони країни. Значну частину запрошених буде відзначено нагородами”, — наголошують в офісі президента.

Там зазначили, що місцеві органи влади повинні зібрати інформацію щодо складу делегацій для того, щоб учасники не відчували проблем з тим, як дістатися до Києва.

Також в ОПУ нагадали, що “цього року буде започатковано нову традицію відзначення Дня Незалежності: у святкових заходах візьмуть участь не лише захисники України, а й представники інших професій, які є гордістю нашої нації та творять її майбутнє”.

Як писала “Новинарня“, раніше у ЗМІ потрапив лист за підписом першого заступника керівника офісу президента Зеленського Сергія Трофімова, згідно з яким обласним держадміністраціям належить сформувати делегації з представників медичної й освітньої галузі та громадськості для участі в так званій “Ході гідності” під час святкування Дня Незалежності в Києві 24 серпня.

Особливий резонанс спричинив той факт, що поїздку та перебування делегацій у Києві має бути оплачено коштом обласних бюджетів.

Нагадаємо, режисерами “Ходи гідності” на День незалежності є український кліпмейкер Алан Бадоєв та постановниця танців Олена Коляденко.

Читайте також:
Дзвін пам’яті Небесної сотні, святкова хода і діти: у Зеленського оприлюднили офіційну програму Дня Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна