Європейський центробанк атакували хакери

 

На один із веб-сайтів Європейського центрального банку було здійснено хакерську атаку, внаслідок якої могла бути вкрадена конфіденційна інформація.

Про це йдеться в заяві ЄЦБ, повідомляє Bloomberg.

“Європейський центральний банк заявив, що один із його веб-сайтів був зламаний сторонніми людьми, які, можливо, вкрали приватну інформацію, включаючи контактні дані”, — йдеться у повідомленні.

Хакери встановили вірусне програмне забезпечення на зовнішній сервер, на якому розміщений Інтегрований словник банківських звітів (BIRD).

Унаслідок цього адреси електронної пошти, інформація про імена та посади 481 передплатника бюлетеня BIRD, можливо, були вкрадені хакерами, зазначає ЄЦБ.

Як повідомляла “Новинарня“, фахівці Центру аналізу загроз Microsoft виявили щонайменше три випадки атак російських хакерів із групи Strontium, яку пов’язують з ГРУ, на корпоративні мережі.

Читайте також:
Невідомі хакери атакували українську телерадіокомпанію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна