Росія роздала мешканцям Донбасу 25 000 паспортів, – росЗМІ

 

У Міністерстві внутрішніх справ РФ заявили, що російське громадянство вже отримали 25 тисяч українців, що проживають в Донецькій та Луганській областях.

Про це  у четвер, 15 серпня, сказала керівниця Головного управління з питань міграції МВС РФ Валентина Казакова, передає інформагентство ТАРС.

“На сьогодні мешканці окупованих територій Луганської та Донецької областей подали понад 60 тис. заяв на отримання російських паспортів”, — зазначила чиновниця.

За її словами, зі вказаних громадян, громадянство РФ отримали вже понад 25 тис. осіб.

Казакова також додала, що в МВС Росії мають намір збільшити штатну чисельність міграційних підрозділів “через наплив охочих отримати російське громадянство”.

Як інформувала “Новинарня“, 17 липня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, що надає можливість отримання російського громадянства всім громадянам, які раніше проживали чи проживають на території Донецької та Луганської областей України.

Раніше, 24 квітня, Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.

У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Також  Росія посилила перевірку мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу, які претендують на отримання паспортів РФ.

Читайте також:
ЄС розробляє посібник для країн-членів щодо паспортів РФ на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна