Експартнер Тарути Мкртчан отримав у РФ дев’ять років колонії за шахрайство

 

Московський міський суд засудив директора української металургійної корпорації “Індустріальний союз Донбасу” Олега Мкртчана до дев’яти років в’язниці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує “Інтерфакс”.

Повідомляється, що Мкртчана визнали винним у шахрайстві в особливо великому розмірі. Відбувати покарання він буде в колонії строго режиму, крім того, його оштрафували на 900 тис. російських рублів. Справа слухалася в закритому режимі.

Також повідомляється, що цивільний позов на Мкртчана задоволений у повному обсязі і на користь позивача стягнуто 192 млн рублів. Підсудний свою провину не визнав.

У лютому повідомлялося, що ФСБ Росії підозрює співвласника ІСД Мкртчана в розкраданні 1 млрд рублів.

Про затримання бізнесмена 7 лютого 2018 року заявив позафракційний народний депутат України Сергій Тарута. Він зазначив, що Мкртчан є не тільки акціонером, але і гендиректором ІСД і відповідає за всю фінансово-господарську діяльність компанії.

За версією слідства, він нібито під виглядом легальних операцій в період з 2009 по 2013 рік отримував через офшорну компанію кредити російського “Внешэкономбанка”.

Журналіст Денис Казанський пише, що процес був закритим, оскільки в справі були документи з грифом “таємно”.

“Так що цілком можливо, що мова йде про банальну підставу. Просто так в Росії таких людей за ґрати не садять”, – вважає журналіст.

Він додає, що після Революції Гідності Мкртчан відмовився від українського громадянства, отримав паспорт РФ і переїхав жити до Москви.

В рамках кримінальної справи суд виніс близько 40 постанов про арешт майна Мкртчана. Загальна сума арештованих активів обвинуваченого склала близько 8 млрд рублів.

Як інформувала “Новинарня“, Тарута назвав українських військових на Донбасі “бойовиками”. Двічі.

Читайте також:
Тарута підтримав на виборах Тимошенко, хоча теж буде в бюлетені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна